Res enkelt och bekvämt i Mexiko med ADO buss

Upptäck Mexikos pärlor med ADO-buss

När du reser i Mexiko är ADO-bussarna det perfekta valet för att upptäcka landets populära destinationer. Åk på äventyr till Cancun, Playa del Carmen, Tulum och Chiquilá med dessa bekväma och prisvärda bussar. Även när du är ute efter en snabb och smidig transport, är ADO det självklara alternativet.

Prisvärda resor med hög komfort

Med ADO får du en bekväm resa utan att tömma plånboken. Priserna varierar beroende på rutt och tidpunkt, men generellt ligger de mellan 100 och 500 pesos (ca 5-25 USD) per biljett. Förutom konkurrenskraftiga priser erbjuder ADO-bussarna hög komfort, med rymliga säten, luftkonditionering och ofta gratis Wi-Fi ombord.

Skillnader mellan bussresor i Sverige och Mexiko

När du jämför bussresor i Sverige med Mexiko kommer du att märka några skillnader som kan påverka din reseupplevelse. Till att börja med erbjuder ADO-bussar i Mexiko förbokade platser, vilket innebär att du har en garanterad sittplats när du kliver ombord. Du bokar din plats i sambsnd med att du köper biljett. En annan skillnad är att ADO-bussar i Mexiko ofta har luftkonditionering, vilket är särskilt uppskattat i det varma klimatet. Gratis Wi-Fi är även det vanligt förekommande.

OBS! Var ute i god tid: Se till att vara på busstationen minst 30 minuter före avgång, då det kan vara köer vid biljettkontoret eller vid ombordstigning.


Rutter till populära resmål

ADO-bussarna täcker flera rutter till några av de mest besökta platserna i Mexiko. Bland annat tar de dig till Cancun, Playa del Carmen, Tulum och Chiquilá (Holbox) samt till och från Cancuns flygplats.

Populära linjerna i Riviera Maya (Quintana Roo)

  1. Cancun – Chiquilá (Holbox): Restiden för denna rutt är cirka 3,5 till 4 timmar, och biljettpriset ligger mellan 200 och 300 pesos (10-15 USD).
  2. Playa del Carmen – Chiquilá: Denna rutt tar omkring 3 timmar, och priset ligger mellan 180 och 280 pesos (9-14 USD).
  3. Cancun – Playa del Carmen: Resan tar ungefär 1 timme, och priserna varierar mellan 80 och 140 pesos (4-7 USD).
  4. Cancun – Tulum: Restiden är cirka 2 till 2,5 timmar, med biljettpriser från 150 till 250 pesos (7,5-12,5 USD).
  5. Playa del Carmen – Tulum: Resan varar i ungefär 1 till 1,5 timmar, och biljettpriset ligger mellan 100 och 200 pesos (5-10 USD).

Cancuns flygplats (CUN)

För att ta dig till Cancuns flygplats med ADO-buss, finns det smidiga förbindelser från både Cancun centrum och andra närliggande destinationer. Det är enkelt att resa till och från flygplatsen, och du kan njuta av samma bekvämligheter som med andra ADO-rutter, såsom luftkonditionering och gratis Wi-Fi.

Här är några exempel på rutter och restider till Cancuns flygplats:

  1. Cancun centrum – Cancuns flygplats: Restiden är cirka 30 minuter, och biljettpriset ligger mellan 70 och 120 pesos (3,5-6 USD).
  2. Playa del Carmen – Cancuns flygplats: Resan tar ungefär 1 timme och 15 minuter, och priserna varierar mellan 200 och 300 pesos (10-15 USD).
  3. Tulum – Cancuns flygplats: Restiden är cirka 2 timmar och 30 minuter, med biljettpriser från 300 till 400 pesos (15-20 USD).

Observera att priserna kan variera beroende på tidpunkt, bokningsplattform och tillgänglighet. Det är alltid bäst att boka i förväg för att få bästa möjliga pris och plats på bussen. Priserna reflekterar 2023 års prisläge opch valutakurser.

Boka ADO-bussbiljetter enkelt med Busbud

För att boka ADO-bussbiljetter till låga priser rekommenderar vi att använda Busbud, en smidig och säker onlinebokningstjänst. Här kan du enkelt jämföra priser och avgångstider samt boka biljetter direkt, så att du får bästa möjliga deal på din resa.

Boka din bussresa med Busbud


Oavsett om du är en erfaren resenär eller förstagångsbesökare i Mexiko, kommer ADO-bussarna att göra din resa enkel, bekväm och prisvärd. Med rutter till populära resmål som Cancun, Playa del Carmen, Tulum och Chiquilá (Holbox), och smidig biljettbokning via Busbud, kan du ge dig ut på ditt mexikanska äventyr. Åk med ADO-buss och upplev landets fantastiska skönhet (och spara pengar)!

Planera din resa till Mexiko

4 dagar
Resa till Tulum: din guide till detta magiska resmål Tulum har länge varit en dold skatt i Mexiko, känt för sina majestätiska ruiner och spektakulära...
2 dagar
Mexikos dolda paradis Isla Cozumel, en pittoresk ö belägen utanför Yucatánhalvöns kust i Mexiko, bjuder på en sagolik karibisk upplevelse. Oavsett om du är intresserad...
3 dagar
En oförglömlig resa till Isla Mujares och Isla Contoy Isla Mujares och Isla Contoy, belägna vid Mexikos karibiska kust, är två paradisöar som erbjuder enastående...
14 dagar
Utforska Playa del Carmen Playa del Carmen, beläget på Mexikos Yucatánhalvön, är en fantastisk destination för resenärer som söker efter vackra stränder, kultur och äventyr....
5 dagar
Upptäck Isla Holbox: Ett paradis i Mexiko Välkommen till Isla Holbox, en av Mexikos mest förtrollande öar. Denna lilla pärla, belägen i Yucatán-halvöns norra spets,...