Res mer för mindre med Eurobonus bonusprogram

Upplysning

Detta inlägg innehåller affiliate-länkar, vilket innebär att vi kan få ersättning om du genomför ett köp via en länk i detta inlägg. Detta påverkar inte priset du betalar, men hjälper oss att fortsätta erbjuda högkvalitativt innehåll. Vårt åtagande är att ständigt tillhandahålla ärliga och objektiva råd. Åsikterna och erfarenheterna som uttrycks i detta inlägg är författarens egna och inte nödvändigtvis företagens officiella ståndpunkt.

Resa mer och billigare? Ja tack!

Vem drömmer inte om att resa mer och utforska världen utan att tömma plånboken? Med flygbolagsbonusprogram som Eurobonus förvandlar du dina vardagliga utgifter till nästan gratis resor! I denna guide undersöker vi olika metoder att tjäna poäng på svenska marknaden, exempelvis via kreditkort, hänvisningsprogram och webbshopping. Vi fokuserar på Eurobonus men utelämnar inte andra program. Fortsätt läsa och upptäck hur du reser mer för mindre pengar!

I denna guide ska vi gå igenom följande delar:

 1. Eurobonus – res smartare med SAS & Star Alliance
 2. Fler bonusprogram att överväga inom Skandinavien
 3. American Express värvningsprogram – en guldgruva av bonuspoäng
 4. Maxa dina bonuspoäng – experttips
 5. Sök och boka bonusresor med hjälp av smarta tjänster
 6. Planera din Eurobonus-resa med Eurobonus Award Planner
 7. American Express 50% Rabattcheck – Res två, betala för en (2-4-1)
 8. Dra nytta av SAS FlyPremium-rabatt för en förmånligare resa

Del 1: Eurobonus – res smartare med SAS & Star Alliance

Eurobonus är SAS bonusprogram som låter dig tjäna poäng på allt från flygresor till vardagsinköp. Du kan använda dessa poäng för att boka bonusresor, uppgradera din flygklass, få tillgång till lounger och mycket mer. Här är några sätt att tjäna Eurobonus-poäng på den svenska marknaden:

 • Kreditkort: SAS Eurobonus Mastercard och American Express erbjuder möjligheten att tjäna poäng på dina inköp och få ytterligare förmåner såsom reseförsäkring och bonuscheckar.

 • Webbshopping: Genom att handla via SAS Eurobonus e-handelsportal får du poäng på dina inköp från fler än 500 onlinebutiker, inklusive svenska och internationella varumärken. Du kan även registera dina betalkort i tjänsten Eurobonus Everyday.

 • American Express värvningsprogram: Du kan tjäna extra poäng genom att bjuda in vänner och familj att skaffa ett American Express kort, och de får också en välkomstbonus.

 • Hotell och hyrbilar: Eurobonus har partnerskap med flera hotellkedjor och hyrbilsföretag där du kan tjäna poäng på dina bokningar.


Del 2: Fler bonusprogram att överväga inom Skandinavien

Även om vi i denna artikel kommer fokusera på Eurobonus så är det värt att nämna att det finns fler alternativ att utforska. Här är några ytterligare bonusprogram att överväga:

 • Norwegian Reward: Norwegian Air Shuttle’s bonusprogram där du kan tjäna CashPoints på flygresor, hotell, hyrbilar och shopping. Använd dina CashPoints för att betala för resor, bagage eller andra avgifter med Norwegian.

  Detta program ser vi inget som helst värde i, men om du ändå vill samla poäng där kan du använda kreditkortet Norwegian Reward.

 • Miles & More: Det ledande lojalitetsprogrammet för Lufthansa och andra flygbolag inom Lufthansa Group, samt ett antal ytterligare partnerflygbolag. Programmet låter medlemmar tjäna och använda bonuspoäng, kallade miles, för att boka flygresor, uppgradera biljetter och få tillgång till exklusiva förmåner och erbjudanden.

  För att samla poäng kan du använda kreditkortet Miles & More Prime World.

 • Finnair Plus: Finnairs lojalitetsprogram ger medlemmar möjlighet att tjäna och använda bonuspoäng på Finnair-flygningar och hos deras partnerbolag. Medlemmarna kan använda poängen för att boka flygresor, uppgradera biljetter, få tillgång till exklusiva förmåner samt dra nytta av olika erbjudanden och rabatter.

  För att samla poäng kan du använda kreditkortet Finnair Visa Credit (dock ej om du är bosatt i Sverige).


Del 3: American Express värvningsprogram – en guldgruva av bonuspoäng

American Express, ofta förkortat Amex, har ett generöst värvningsprogram som blir en guldgruva för dig som vill samla bonuspoäng snabbt och enkelt. Du bjuder in vänner, familjemedlemmar och bekanta att ansöka om ett Amex-kort och tjänar tusentals bonuspoäng för drömresor.

När någon du värvat ansöker om ett Amex-kort och godkänns belönas både du och den nya kortmedlemmen med bonuspoäng. Det skapar en win-win-situation för alla, där både du och den nya medlemmen får extra poäng för att resa mer och upptäcka världen.

Amex värvningsprogram är alltså en enkel och effektiv metod för att samla bonuspoäng och sprider glädjen av att resa och uppleva nya äventyr.


Del 4: Maxa dina bonuspoäng – experttips

För att få ut det mesta av bonusprogram och resa mer för mindre pengar, här är några experttips:

 • Använd kreditkort för vardagsinköp: Genom att använda ditt bonuskreditkort för vardagsinköp kan du snabbt samla på dig poäng som kan användas för resor och upplevelser.

 • Håll utkik efter kampanjer: Många bonusprogram erbjuder regelbundet kampanjer där du kan tjäna extra poäng, t.ex. dubbla poäng på hotellbokningar eller bonuspoäng vid speciella inköp.

 • Kombinera program: Genom att vara medlem i flera bonusprogram kan du maximera dina belöningar och utnyttja de bästa erbjudandena från varje program.

 • Tänk långsiktigt: Planera dina resor i god tid och använd dina poäng för att boka resor under lågsäsong, då det är lättare att hitta lediga platser och lägre priser.

 • Var lojal mot dina favoritvarumärken: Genom att alltid välja samma flygbolag, hotellkedja eller hyrbilsföretag kan du snabbare nå högre medlemsnivåer och få bättre förmåner.

 • Se över vilka övriga partners som passar dig. Ett tips är exempelvis att se över om det skulle lösa sig för dig att handla på COOP, då du kan växla dessa poäng till Eurobonus. Dessutom ofta på kampanj med 20% extra värde.


Del 5: Sök och boka bonusresor med hjälp av smarta tjänster

Att hitta och boka bonusresor kan ibland vara en utmaning, men det finns flera smarta tjänster som hjälper dig att enkelt söka och planera dina resor. Här är några av de mest användbara tjänsterna:


Dela 6: Planera din Eurobonus-resa med Eurobonus Award Planner

För dig som vill planera och boka resor med SAS Eurobonuspoäng är Eurobonus Award Planner en fantastisk kostnadsfri webbtjänst. Den erbjuder flera användbara funktioner och verktyg, både publika och för inloggade användare.

Här är en översikt över några av de viktigaste funktionerna i EuroBonus Award Planner.

Första klass ger dig överskådlig information om vilka Star Alliance-bolag som trafikerar vilka flygplatser med förstaklasskabin. Poängkarta är en karta som visualiserar SAS poängtabell för att snabbt och enkelt ta reda på vad det kostar att resa mellan två länder i en specifik kabinklass.


Med funktionen Destinationer kan du planera resor med Star Alliance genom att ange mellan vilka länder du vill resa och få all information serverad på ett silverfat, inklusive flygplatser, poängkostnad, landsinformation, valutakurser, väder, sevärdheter och mycket mer. Poängbudget hjälper dig att få inspiration till var du kan resa med dina poäng genom att ange din avreseort, antal poäng, resenärer, eventuella AMEX vouchers, önskad temperatur och världsdelar av intresse. Resultatet är en världskarta som visar alla möjliga destinationer och mycket matnyttig information.

SAS Longhaul listar alla tillgängliga biljetter med SAS i business class till USA/Asien och presenterar varje avgång med en bokningslänk direkt till sas.se för enkelhet.


Share My Trip låter dig se medlemmars planerade resor för att hitta inspiration till vad som är bokningsbart.

Med hjälp av dessa tjänster och verktyg kan du enkelt planera och boka dina bonusresor, oavsett om det gäller Eurobonus eller andra bonusprogram.

Dela 7: American Express 50% Rabattcheck – Res två, betala för en (2-4-1)

American Express erbjuder en förmån kallad 50% Rabattcheck eller 2-4-1 (res två, betala för en), som är populärt bland Amex-kortinnehavare. Så här fungerar det:

För att utnyttja detta erbjudande behöver du ha ett American Express SAS Eurobonus-kreditkort. När du uppfyller vissa krav, till exempel genom att göra inköp för ett visst belopp under 12 månader, blir du berättigad till en 50% rabattcheck (för upp till 2 personer).

Med denna rabattcheck bokar du en bonusresa för två personer men betalar bara poäng för en. Du kan också resa ensam och betala halva priset. Det innebär att du och en medresenär reser tillsammans, men ni använder bara poäng för en persons resa. Rabattchecken gäller för alla SAS-flyg och Star Alliance-partners, oavsett kabinklass, och fungerar på enkelresor och tur- och returresor.


Notera att du endast kan använda Rabattchecken för bonusresor, inte för skatter och avgifter – de betalas separat. Dessutom måste båda resenärerna resa på samma flyg och bokning för att Rabattchecken ska gälla.

Utnyttja American Express 50% Rabattcheck för att maximera dina Eurobonuspoäng och njut av fler resor med en vän eller familjemedlem.

Del 8: Dra nytta av SAS FlyPremium-rabatt för en förmånligare resa

SAS FlyPremium-rabatten erbjuder förmåner i SAS premium-klasser och låter dig spara poäng på resor. Du kan boka SAS Plus eller SAS Business till lägre poängpris och njuta av en förbättrad reseupplevelse utan att tömma poängkontot. För att få tillgång till rabatten behöver du ha ett SAS Eurobonus Mastercard Premium, samt uppfylla intjäningskravet av eurobonuspoäng.


Notera att du inte kan kombinera FlyPremium-rabatten med American Express 2-4-1-erbjudandet. Du måste välja mellan dessa två rabatter vid bokning. Dessutom gäller FlyPremium-rabatten enbart för SAS bonusresor, inte resor bokade med Star Alliance-partnerflygbolag.

Utnyttja SAS FlyPremium-rabatten för att njuta av lyx och komfort i SAS premium-klasser utan att betala fullt pris. Det är ett smart och förmånligt sätt att maximera dina resor och uppleva världen på ett behagligare sätt.

Ta steget och börja samla poäng idag!

Nu när du känner till Eurobonus bonusprogram, olika poängtjänande metoder och smarta tjänster för att resa mer kostnadseffektivt, agera! Börja samla poäng idag och njut av bonusresornas förmåner.

Registrera dig för lämpliga bonusprogram, använd poänggivande kreditkort för vardagsinköp och leta efter erbjudanden som ökar ditt poängsaldo. Utforska även tjänster som Eurobonus Award Planner och American Express 50% rabattcheck för att maximera poängens värde.

Föreställ dig alla fantastiska resor och äventyr som väntar när du samlar och använder bonuspoäng. Så tveka inte – agera, börja samla poäng och förvandla din vardag till otroliga reseupplevelser!