Isla Holbox: En getaway från Cancun och Playa del Carmen

5 dagar


Upptäck Isla Holbox: Ett paradis i Mexiko

Välkommen till Isla Holbox, en av Mexikos mest förtrollande öar. Denna lilla pärla, belägen i Yucatán-halvöns norra spets, erbjuder en perfekt blandning av orörda stränder, exotiska djur och fantastiska landskap. Däremot kan det vara lite knepigt att ta sig hit, men ändå är det värt det. Låt oss guida dig genom din resa till detta underbara resmål.

Hur man tar sig till Isla Holbox

Oavsett vilket transportmedel du väljer för att ta dig till Isla Holbox, kommer du snart att njuta av denna fantastiska ö och allt den har att erbjuda.

Från Cancún till Isla Holbox

Om du befinner dig i Cancún och vill ta dig till Isla Holbox finns det flera alternativ att välja mellan. Här är de vanligaste sätten att resa mellan de två platserna:

 1. Buss: ADO-bussar går regelbundet från Cancúns bussterminal (ADO) till Chiquilá. Resan tar ungefär 4 timmar och biljetter kan köpas på bussterminalen eller online. När du anländer till Chiquilá, följ instruktionerna ovan för att ta dig från hamnen till Isla Holbox med färja.

 2. Hyr en bil: Om du föredrar att köra själv kan du hyra en bil på Cancúns flygplats och köra till Chiquilá. Det är en resa på cirka 2-3 timmar beroende på trafik. Kom ihåg att parkeringsplatser vid hamnen i Chiquilá kan vara begränsade, så det är bra att vara förberedd på att leta efter en parkeringsplats.

 3. Privat transfer eller taxi: Ett bekvämt alternativ är att boka en privat transfer eller ta en taxi från Cancún direkt till Chiquilá. Denna resa tar också ungefär 2-3 timmar och är vanligtvis dyrare än att åka buss, men det kan vara värt det om du vill ha en mer personlig och bekväm upplevelse.

Från Playa del Carmen till Isla Holbox

Om du befinner dig i Playa del Carmen och vill ta dig till Isla Holbox finns det också flera alternativ att välja mellan. Här är de vanligaste sätten att resa mellan de två platserna:

 1. Buss: ADO-bussar går regelbundet från Playa del Carmen till Chiquilá. Resan tar ungefär 4-5 timmar och biljetter kan köpas på bussterminalen eller online. När du anländer till Chiquilá, följ instruktionerna ovan för att ta dig från hamnen till Isla Holbox med färja.

 2. Hyr en bil: Om du föredrar att köra själv kan du hyra en bil i Playa del Carmen och köra till Chiquilá. Det är en resa på cirka 3-4 timmar beroende på trafik. Kom ihåg att parkeringsplatser vid hamnen i Chiquilá kan vara begränsade, så det är bra att vara förberedd på att leta efter en parkeringsplats.

 3. Privat transfer eller taxi: Ett bekvämt alternativ är att boka en privat transfer eller ta en taxi från Playa del Carmen direkt till Chiquilá. Denna resa tar också ungefär 3-4 timmar och är vanligtvis dyrare än att åka buss, men det kan vara värt det om du vill ha en mer personlig och bekväm upplevelse.

Från Chiquilá till Holbox

När du väl är framme i Chiquilá kan du enkelt ta en färja över till Isla Holbox. Färjorna går regelbundet och resan tar bara cirka 20-30 minuter. Biljetter kan köpas direkt vid hamnen och det finns både snabbfärjor och traditionella färjor att välja mellan.

Spektakulär gatukonst

På Holbox kan du upptäcka en mängd olika färgstarka och inspirerande muralmålningar som pryder byggnader, hus och gator. Lokala och internationella konstnärer har skapat dessa imponerande konstverk, vilka ofta återspeglar ön och dess invånares kärlek för naturen och det marina livet. En promenad genom Holbox gator blir en kreativ och färgsprakande upplevelse, som både berikar och förhöjer ön charm och karaktär.

Äventyr väntar på Isla Holbox

Väl framme på Isla Holbox är det dags att utforska allt som ön har att erbjuda. Här kan du bland annat njuta av orörda stränder, utforska mangroveskogar och uppleva ett rikt djurliv. Dessutom är ön ett populärt resmål för kitesurfing och fågelskådning.

Upptäck de vackra stränderna

Holbox är hem till några av de mest fantastiska stränderna i Mexiko. Ta till exempel en promenad längs Playa Holbox, där du kan njuta av kristallklart vatten och vit sand så långt ögat kan nå. Vidare finns även Playa Punta Cocos, en avskild och lugn strand där du kan uppleva en enastående solnedgång.

Utforska mangroveskogarna

Ännu ett av Holboxs höjdpunkter är dess mangroveskogar, där du kan uppleva en unik flora och fauna. Du kan utforska dessa områden genom att hyra en kajak eller boka en guidad tur, där du kan lära dig mer om mangroveskogarnas ekosystem och deras betydelse för ön.

Upplev det rika djurlivet

Isla Holbox är känt för sitt rika djurliv, och ön är ett utmärkt ställe att observera både land- och havsdjur. Under sommarmånaderna kan du till exempel delta i en valhajstur, där du får chansen att simma tillsammans med dessa majestätiska varelser. På ön hittar du även ett stort antal fågelarter, inklusive flamingos, fregattfåglar och pelikaner, vilket gör Holbox till ett paradis för fågelskådare.

Utforska närliggande resmål

Förutom Isla Holbox finns det flera andra spännande resmål i närheten som är väl värda att besöka. Om du har tid rekommenderar vi att du utforskar några av dessa platser för en komplett Yucatán-upplevelse:

 • Chichen Itza: Detta världsarv från UNESCO är en av de mest kända och imponerande mayaruinerna i Mexiko. Med sina majestätiska tempel och stora pyramid, El Castillo, erbjuder Chichen Itza en fascinerande inblick i den forna mayakulturen.

 • Cancún: En stad som lockar besökare med sina vackra stränder, livliga nattliv och lyxiga hotell. Staden erbjuder en unik kombination av avkoppling, äventyr och kulturella upplevelser för turister från hela världen.

 • Isla Mujeres & Isla Contoy: Båda dessa öar ligger nära Cancún och erbjuder fantastiska stränder, snorkling och dykning. Isla Mujeres är känd för sina vackra korallrev, medan Isla Contoy är en nationalpark och hem till ett imponerande fågelliv.

 • Tulum: Beläget längs Yucatáns karibiska kust är Tulum känt för sina vackra stränder och välbevarade mayaruiner som står på en klippa med en enastående havsutsikt. Tulum erbjuder även ett livligt nattliv och flera ekoparker i närheten, som Xel-Há och Xcaret.

 • Isla Cozumel: Denna större ö ligger utanför Playa del Carmen och är en av världens bästa platser för dykning och snorkling, tack vare sitt kristallklara vatten och livliga korallrev. Cozumel erbjuder också vackra stränder, mysiga restauranger och en charmig stadskärna för att utforska och njuta av.

 • Playa del Carmen: En charmig kuststad på Riviera Maya i Mexiko, känd för sina vita sandstränder och det turkosblå Karibiska havet. Staden är en perfekt destination för avkoppling, shopping och gastronomiska upplevelser, samt för att utforska den omgivande naturen och kulturen.

Dessa resmål, tillsammans med Isla Holbox, ger dig en omfattande smak av Yucatáns skönhet och mångfald. Planera din resa och upplev dessa fantastiska platser i denna otroliga region i Mexiko.

Sammanfattningsvis

Isla Holbox en fantastisk destination som erbjuder något för alla. Med vår guide till hur du tar dig hit kan du nu planera din resa och njuta av allt som ön har att erbjuda. Oavsett om du väljer att slappa på stranden, utforska mangroveskogarna eller uppleva det rika djurlivet, kommer ditt besök på Isla Holbox säkerligen bli en oförglömlig upplevelse.

Översikt

5 dagars resplan för Isla Holbox.

Höjdpunkter

 • Punta Mosquito
 • Isla Pasion
 • Gatukonst
 • Bioluminescenta plankton
 • Lokal mat

Resplan

Först, ta färjan från Chiquilá till Isla Holbox. Väl framme, checka in på ert hotell och koppla av en stund. Därefter, utforska ön genom att promenera längs huvudgatan och njut av de lokala butikerna och restaurangerna. Avslutningsvis, ta en kvällspromenad längs stranden och se solnedgången.

Inled dagen med en avkopplande morgon på stranden. Ännu, hyr cyklar och utforska ön på egen hand, inklusive besök till Punta Cocos och Punta Mosquito. På kvällen, upplev den livliga nattmarknaden där ni kan smaka på utsökt gatumat och handla lokala hantverk.

Efter frukost, bege er till Yalahau, en naturlig källa där ni kan bada och koppla av. Därefter, fortsätt till Passion Island, en orörd strand idealisk för fågelskådning och snorkling. Avslutningsvis, återvänd till Holbox och njut av en romantisk middag vid stranden.

Först, delta i en öhoppningstur där ni besöker Cabo Catoche och kan snorkla vid det närliggande korallrevet. Samtidigt, om det är säsong för valhajar (maj-september), passa på att simma med dessa majestätiska djur. Avsluta dagen med en solnedgångskryssning och en middag på ön.

Tillbringa förmiddagen på stranden eller njut av hotellfaciliteterna. Slutligen, checka ut från hotellet och ta färjan tillbaka till Chiquilá för att påbörja hemresan.

Klimat

Isla Holbox är känt för sitt tropiska klimat och behagliga temperaturer året runt. Ön är mest populär att besöka mellan december och april, då vädret är som allra bäst. Under dessa månader kan du förvänta dig en genomsnittlig temperatur på 25-28 grader Celsius och mindre regn.

Regnperioden sträcker sig från juni till oktober, men även då är temperaturerna behagliga, mellan 26-30 grader. Det är dock viktigt att vara beredd på plötsliga regnskurar och högre luftfuktighet.

Havsbad är en stor del av upplevelsen på Isla Holbox, och havstemperaturen ligger ofta runt 27-29 grader Celsius, vilket gör det perfekt för att simma och snorkla. Tänk dock på att under sommarmånaderna kan det förekomma tång och sjögräs längs stränderna. Detta är dock inget som hindrar njutningen av det kristallklara vattnet.

Oavsett när du väljer att besöka Isla Holbox kan du vara säker på att ön har mycket att erbjuda med sitt fantastiska klimat, varma hav och vackra stränder. Packa solskydd, badkläder och njut av den perfekta semesterdestinationen!

Prisläge

Här är några genomsnittliga priser på turistattraktioner, taxi, restaurangbesök och drycker på Isla Holbox, med ungefärlig omräkning till svenska kronor (SEK):

 • Turistattraktioner: Entréavgifter till populära sevärdheter som Isla Pasion och Yalahau Lagoon ligger vanligtvis mellan 50-150 SEK per person.
 • Taxi (1 km): Taxipriserna varierar, men en genomsnittlig taxiresa på ön kostar mellan 25-50 SEK per kilometer.
 • Restaurangbesök: Måltidspriser kan variera beroende på restaurangens typ och klass. En genomsnittlig restaurangmåltid för en person kan kosta mellan 100-250 SEK, medan en mer lyxig måltid kan kosta upp till 500-800 SEK per person.
 • Drycker: Alkoholhaltiga drycker på barer och restauranger kan kosta mellan 50-150 SEK per drink, medan läsk och andra alkoholfria drycker kostar vanligtvis runt 20-50 SEK.

Det är viktigt att notera att priserna kan variera beroende på säsong och tillgång, och att det alltid är bäst att kolla upp aktuella priser och ta med detta i sin budgetplanering för en resa till Isla Holbox.

Boende

FAQs

Hur tar man sig till Isla Holbox?

Den enklaste och mest populära transportmetoden till Isla Holbox är med båt från hamnstaden Chiquila, som ligger ca 2,5 timmars bilfärd norr om Cancun. Det finns också en helikoptertjänst från Cancun, men det är en dyrare och mindre vanlig alternativ.

Vilken tidzon befinner sig Isla Holbox i, jämfört med Sverige?

Isla Holbox befinner sig i Eastern Standard Time (EST), vilket innebär att det är sex timmar före svensk tid (Central European Time, CET).

Vilka är de mest populära turistattraktionerna på Isla Holbox?

Några av de mest populära turistattraktionerna på Isla Holbox inkluderar stranden, Yalahau lagunen, Isla Pasion och Punta Cocos.

Vad är den bästa tiden på året att besöka Isla Holbox?

Den bästa tiden att besöka Isla Holbox är mellan december och april, när vädret är torrare och svalare.

Vilka är de vanligaste språken som talas på Isla Holbox?

Det vanligaste språket som talas på Isla Holbox är spanska, men många människor talar också engelska, särskilt inom turistindustrin.

Vad är det bästa sättet att ta sig runt på Isla Holbox?

Det bästa sättet att ta sig runt på Isla Holbox är till fots, cykel eller golfbil.

Vilka är de bästa restaurangerna på Isla Holbox?

Detta är självklart en smaksak och Isla Holbox har många fantastiska restauranger som serverar färsk fisk och skaldjur. Några av de mest populära inkluderar El Sabor de las Nubes, Casa Nostra och Mandarina.

Vad är den lokala valutan som används på Isla Holbox, och var kan man växla pengar?

Valutan som används på Isla Holbox (och hela Mexiko) är mexikansk peso. Det finns uttagsautomater på ön men vi rekommenderar att du växlar innan du kommer hit.

Vilken typ av kläder är lämpliga att packa för en resa till Isla Holbox?

Eftersom Isla Holbox har ett varmt och fuktigt klimat är det bäst att packa lätta, bekväma kläder som torkar snabbt efter att ha blivit blöta. Baddräkter, shorts, T-shirts och sandaler är vanligtvis lämpliga kläder för dagliga aktiviteter. Glöm inte att ta med solskyddsmedel och en hatt för att skydda dig mot solen. Isla Holbox är en avslappnad och avskild destination, så det är inte nödvändigt med alltför mycket formellt klädsel. Det kan dock vara bra att ta med en lätt jacka eller tröja för att skydda mot kyliga vindar under kvällstid.