Koh Tao & Koh Nang Yuan: Skönhet både över och under ytan

8 dagar

Dykentusiaster världen över söker efter det perfekta resmålet för att utforska den undervattensvärlden, och för dem som är ute efter äventyr och spänning under vattnet är Koh Tao och Koh Nang Yuan i Thailand en drömdestination. Beläget i Andamansjön, norr om populära Koh Phangan och Koh Samui, erbjuder dessa öar en oslagbar dykupplevelse som lockar dykare från hela världen.

Med kristallklart vatten och en fantastisk marint liv är Koh Tao och Koh Nang Yuan kända för sina fantastiska dykplatser. Här kan dykare upptäcka ett imponerande undervattenslandskap med korallrev, färgglada fiskar och fascinerande marina varelser. Det finns gott om dykcenter och skolor på öarna som erbjuder kurser och guidade dykturer för alla nivåer, från nybörjare till erfarna dykare.

En av de populära aktiviteterna för dykare är att utforska de berömda dyksiterna Sail Rock och Chumphon Pinnacle. Dessa platser erbjuder enastående möjligheter att uppleva spännande dykning med möjlighet att se hajar, barracudor och mantor i sitt naturliga habitat. För de som är certifierade dykare erbjuder också Koh Tao och Koh Nang Yuan möjligheter till vrakdykning och nattliga dykningar för en ännu mer unik upplevelse.

För de som är nya på dykning finns det också möjlighet att ta dykcertifikatkurser på öarna och lära sig grunderna av dykning. Det finns flera dykcenter som erbjuder professionell och erfaren instruktion för att guida nybörjare på deras första dykäventyr.

När du inte är under vattnet finns det också mycket att utforska på land. Koh Tao och Koh Nang Yuan erbjuder fantastiska stränder för avkoppling och solbadande, samt möjligheter för snorkling, vandring och utforska den unika naturen på öarna.