Nusa Penida, Lembongan & Ceningan: Balis dolda paradis

2 dagar


En oförglömlig resa till Nusa Penida, Lembongan och Ceningan

Nusa Penida, Lembongan och Ceningan, belägna strax utanför Balis sydöstra kust, är tre fantastiska öar som erbjuder en unik och oförglömlig upplevelse för besökare. Dessa orörda skatter har något för alla, från imponerande klippformationer och sagolika stränder till spännande snorkling och dykning.

Ta dig till Nusa Penida och dess närliggande öar

För att nå Nusa Penida från Bali kan du enkelt ta en snabb båt från Sanur, Padang Bai eller Serangan. Resan tar vanligtvis 30-45 minuter, beroende på avgångsort. Från Nusa Penida kan du sedan ta en lokal båt för att utforska de närliggande öarna Lembongan och Ceningan.

Nusa Penida: En ö av kontraster och spektakulära landskap

Nusa Penida är den största och mest varierade av de tre öarna. Här kan du utforska fantastiska platser som Kelingking Beach, en av de mest fotograferade stränderna i världen tack vare dess unika klippformationer. Även Broken Beach och Angel’s Billabong, med sina naturliga pooler och imponerande utsikt över havet, är värda ett besök.

Lembongan: Snorkling, surfing och avkoppling

Lembongan, en mindre ö än Nusa Penida, är känd för sina fantastiska snorklings- och dykmöjligheter. Här hittar du platser som Crystal Bay och Manta Point, där du kan snorkla med mantor och utforska det rika marina livet. Dessutom är ön populär bland surfare tack vare de utmärkta vågorna vid platser som Playground och Lacerations.

Ceningan: En charmig ö med hängbro och klippdykning

Ceningan, den minsta av de tre öarna, är känd för sin berömda hängbro som förbinder den med Lembongan. Ön erbjuder en mer avslappnad atmosfär och är perfekt för att utforska på cykel eller moped. Här kan du besöka Secret Beach, en gömd pärla med turkost vatten, eller testa ditt mod genom att klippdyka vid Blue Lagoon.

Slutligen, glöm inte att njuta av den lokala kulturen och maten på dessa charmiga öar. Prova den läckra indonesiska maten på små lokala restauranger och warungs, eller upplev de kulturella evenemangen som hålls på öarna. Det finns mycket att se och göra under din resa till Nusa Penida, Lembongan och Ceningan, så se till att ta dig tid att utforska dessa fantastiska öar och skapa oförglömliga minnen.

Sammnfattning

Nusa Penida och dess närliggande öar Lembongan och Ceningan erbjuder en mängd spännande aktiviteter och sevärdheter för alla besökare. Förutom de sagolika stränderna och imponerande klippformationerna kan du njuta av spännande snorkling och dykning, avkopplande atmosfär och den rika kulturen och maten på dessa unika öar. Att utforska dessa orörda skatter kommer garanterat att göra din resa till Bali ännu mer minnesvärd och oförglömlig.

Översikt

Under denna tvådagarsresa till Nusa Penida kan du förvänta dig att besöka några av de mest populära platserna på ön.

Höjdpunkter

  • Broken Beach
  • Kelingking Beach
  • Angel's Billabong
  • Crystal Bay
  • Peguyangan Waterfall

Resplan

Dag 1:

Morgon
Efter att ha anlänt till Nusa Penida, börja dagen med ett besök på Kelingking Beach. Detta är en av de mest populära platserna på Nusa Penida, och erbjuder en spektakulär utsikt över havet och de omgivande klipporna. Det är också möjligt att ta sig ner till stranden, men detta kan vara en utmaning på grund av brant terräng.

Lunch
Njut av en lunch med lokala specialiteter på Warung Bambu Pucuk, en populär restaurang på ön. Här kan man prova på den traditionella maten och lära sig mer om den lokala kulturen.

Eftermiddag
Besök Broken Beach och Angel's Billabong, två natursköna platser som ligger bredvid varandra. Broken Beach är en naturlig bro som leder till en vik med turkosblått vatten, medan Angel's Billabong är en naturlig pool som bildas vid högvatten.

Kväll
Avsluta dagen med en avkopplande middag på The Dungki Bendega Resto & Sunset Bar. Denna restaurang erbjuder utsikt över solnedgången och är det perfekta stället att koppla av och avnjuta en god måltid.

Övernattning
Bo på ett av de många hotellen eller villorna på Nusa Penida, som exempelvis Suana Homestay, The Mesare Resort eller Puri Nusa Beach Hotel.

Dag 2:

Morgon
Börja dagen med ett besök på Crystal Bay, en populär strand på Nusa Penida som är perfekt för snorkling och dykning. Här kan man hyra en snorkel och uppleva den fantastiska undervattensvärlden.

Lunch
Besök Penida Colada Beach Club, en populär strandrestaurang som erbjuder enastående utsikt över havet. Här kan man prova på läckra cocktails och mat från det lokala köket.

Eftermiddag
Ta en tur till Peguyangan Waterfall, ett vattenfall beläget vid klipporna som erbjuder en spektakulär utsikt över havet. Vattenfallet kräver en kort vandring ner till stranden, men utsikten är väl värt det.

Kväll
Avsluta dagen med en romantisk middag på Lembongan Beach Club & Resort. Denna resort erbjuder en magnifik utsikt över havet, och är den perfekta platsen att njuta av en god middag och avsluta dagen på ett minnesvärt sätt.

Övernattning
Bo på samma hotell eller välj ett annat av de många hotellen och villorna på Nusa Penida.

Klimat

Nusa Penida, en vacker indonesisk ö, bjuder på ett tropiskt klimat med solsken året runt. Den mest populära tiden att besöka ön är mellan maj och september, då det råder torrperiod med minst nederbörd och behagliga temperaturer som ligger kring 27-30 grader Celsius. Under dessa månader kan du njuta av soliga dagar och klara, blåa himlar, vilket gör det till den perfekta tiden för sol- och badälskare.

Öns regnperiod sträcker sig från oktober till april, då temperaturerna fortfarande är varma men nederbörden är högre. Vattentemperaturen håller sig relativt konstant året runt, omkring 26-29 grader Celsius, vilket gör det behagligt för att simma och snorkla.

Nusa Penida är även känt för sin rika undervattensvärld, och under torrperioden är siktbarheten i vattnet som bäst. Det är också under denna tid som sjögräsodlingarna på ön frodas, vilket bidrar till öns unika charm och lockar snorklare och dykare från hela världen.

För att sammanfatta: Nusa Penidas klimat är idealiskt för turister som vill njuta av solsken och vackra stränder. Den bästa tiden att besöka ön är under torrperioden, från maj till september, när både luft- och vattentemperaturerna är behagliga och sjögräsodlingarna frodas.

Prisläge

Prisläget på Nusa Penida, Indonesien, kan variera beroende på säsong och område, men överlag är det en prisvärd destination för resenärer. Här följer en generell beskrivning av prisläget på Nusa Penida:

Turistattraktioner: Priserna för turistattraktioner varierar beroende på vilken typ av attraktion det är. För exempelvis en guidad rundtur i en nationalpark kan det kosta runt 150 000 IDR, vilket motsvarar cirka 90 SEK. Entréavgifter till mindre attraktioner kan ligga runt 10 000 – 30 000 IDR, eller cirka 6-18 SEK.

Taxi (1 km): En taxiresa på 1 km på Nusa Penida kan vara svår att uppskatta eftersom ön är mer känd för sina motorcykeltaxi- och uthyrningstjänster än traditionella taxibilar. En motorcykeltaxi för en kort sträcka kan kosta mellan 10 000 och 30 000 IDR, vilket motsvarar cirka 6-18 SEK. Att hyra en motorcykel för en dag kostar ofta mellan 50 000 och 100 000 IDR, vilket motsvarar cirka 30-60 SEK.

Restaurangbesök: Priserna för att äta på en restaurang på Nusa Penida varierar beroende på vilken typ av restaurang det är och vilka rätter som beställs. Ett måltidsalternativ på en budgetrestaurang kan kosta runt 30 000-60 000 IDR, vilket motsvarar cirka 18-36 SEK. Ett besök på en medelklassrestaurang för två personer med en trerätters middag kan kosta runt 200 000-350 000 IDR, vilket motsvarar cirka 120-210 SEK.

Dryck: Priserna på drycker på Nusa Penida varierar beroende på var du köper dem och vilken typ av dryck det är. En flaska vatten (0,5 liter) kan kosta runt 3 000-5 000 IDR, vilket motsvarar cirka 1,80-3 SEK. En lokal öl (0,5 liter) på en bar eller restaurang kan kosta mellan 20 000 och 40 000 IDR, vilket motsvarar cirka 12-24 SEK. Priserna på alkoholfria drycker och cocktails varierar, men räkna med att betala mellan 15 000 och 100 000 IDR (9-60 SEK) beroende på dryck och etablering.

Observera att valutakurserna kan variera över tid och att dessa priser är generella uppskattningar som kan ändras beroende på specifika omständigheter och platser.

Föreslag på boende

Vanliga frågor

Vilket är det bästa sättet att ta sig till Nusa Penida från Bali?

Det enklaste sättet att ta sig till Nusa Penida från Bali är att ta en snabb båt från Sanur, Padangbai eller Serangan. Resan tar vanligtvis mellan 30 minuter och 1 timme beroende på väderförhållanden och vilken hamn du reser från.

Behöver jag ett visum för att besöka Nusa Penida som svensk medborgare?

Svenska medborgare behöver inte något visum för turistresor till Indonesien för vistelser upp till 30 dagar. Du måste ha ett giltigt pass och en retur- eller vidarebiljett vid ankomst.

Vilka sevärdheter finns det på Nusa Penida?

Nusa Penida är känd för sina vackra stränder, som Kelingking Beach och Crystal Bay. Andra populära platser inkluderar Broken Beach, Angel’s Billabong och Goa Giri Putri.

Vad är den bästa tiden att besöka Nusa Penida?

Bästa tiden att besöka Nusa Penida är under den torra säsongen mellan april och oktober då vädret är soligt och vattnet är klart för snorkling och dykning.

Vilken valuta används på Nusa Penida och hur är växelkursen?

Indonesiska rupiah (IDR) används på Nusa Penida. Växelkursen varierar, så det är bäst att kolla upp den aktuella kursen innan du reser.

Hur tar man sig runt på Nusa Penida?

Det bästa sättet att ta sig runt på Nusa Penida är med hyrd scooter eller motorcykel. Vägarna kan vara utmanande, så var försiktig och använd hjälm.

Är det säkert att dricka kranvatten på Nusa Penida?

Det rekommenderas inte att dricka kranvatten på Nusa Penida. Köp istället flaskvatten för att dricka och borsta tänderna.

Vilka aktiviteter kan man göra på Nusa Penida?

På Nusa Penida kan man snorkla, dyka, vandra och njuta av stränderna. Det finns också möjligheter till att utforska klippformationer och grottor.

Är det säkert att simma eller dyka runt Nusa Penida?

Strömmar kan vara starka runt Nusa Penida, så det är viktigt att vara försiktig och simma eller dyka bara i säkra områden. Följ alltid råd och anvisningar från erfarna lokala guider.

Hur kan jag ta mig runt på Nusa Penida?

Det vanligaste sättet att ta sig runt på Nusa Penida är att hyra en motorcykel eller skoter. Det finns också möjlighet att hyra en bil med chaufför för att utforska ön på ett bekvämt sätt.

Vilket språk talas på Nusa Penida?

Indonesiska är det officiella språket i Indonesien, men många människor som arbetar inom turismsektorn talar också engelska. Det kan vara användbart att lära sig några grundläggande indonesiska fraser.

Vilka dykplatser rekommenderas på Nusa Penida?

Nusa Penida erbjuder en mängd fantastiska dykplatser som passar både nybörjare och erfarna dykare. Några av de mest populära dykplatserna inkluderar:

– Manta Point: känd för att vara hem för manta rays, där du kan se dessa majestätiska varelser på nära håll.
– Crystal Bay: erbjuder kristallklart vatten och rikligt marint liv, inklusive koraller, fiskar och sköldpaddor.
– Toyapakeh: en populär dykplats med starka strömmar, som är hem för en mängd fiskarter och koraller.
– Gamat Bay: en mindre dykplats som är känd för sitt makro-liv, perfekt för undervattensfotografering och observation av små vattenlevande varelser.
– Blue Corne: en avancerad dykplats med starka strömmar, där du kan få chansen att se större marint liv som hajar och tonfisk.

Kom ihåg att alltid dyka med en certifierad dykguide och följa säkerhetsprocedurer.

Karta