Phuket – perfekt för barnfamiljen!

14 dagar

Upptäck Phuket, en drömdestination med vackra stränder, kristallklart vatten och en fascinerande kultur. Utforska den thailändska gästfriheten, njut av spännande vattensporter och smaka på den läckra thailändska maten. Med sina lockande stränder, tropiska skogar och ett brett utbud av aktiviteter, är Phuket en perfekt destination för en oförglömlig resa. Låt oss guida dig genom denna fascinerande ö och låt ditt äventyr i Phuket börja!

Phuket är känt för sina fantastiska stränder, som Patong Beach, Karon Beach och Kata Beach, där du kan koppla av, sola och bada i det kristallklara vattnet. Ön är också berömd för sina vackra korallrev, vilket gör det till en populär destination för snorkling och dykning.

För de äventyrliga finns det många möjligheter till spännande utflykter på Phuket, som att besöka den ikoniska James Bond Island eller utforska den vackra Phang Nga Bay med sina imponerande kalkstensformationer och flytande byar.

En annan populär utflykt är att besöka Phi Phi-öarna, kända för sin natursköna skönhet och kristallklara vatten. Här kan du njuta av snorkling, dykning eller bara koppla av på de vackra stränderna.

För att lära känna den thailändska kulturen och historien kan du besöka det gamla Phuket Town med sina charmiga kinesiska och portugisiska influenser, eller utforska något av de många buddhistiska templen som finns på ön, inklusive den imponerande Big Buddha-statyn.

Phuket erbjuder också ett pulserande nattliv med livliga nattmarknader, restauranger och klubbar där du kan uppleva den berömda thailändska gästfriheten och njuta av den läckra lokala maten. Missa inte att prova på de kryddiga smakerna av tom kha gai, pad krapow moo eller den välkända thailändska nudelrätten pad thai.

Phuket är en destination som har något för alla, oavsett om du söker avkoppling på de fantastiska stränderna, äventyr i undervattensvärlden, kulturella upplevelser eller ett livligt nattliv. Det är en plats som kommer att förtrolla dig med sin natursköna skönhet, vänliga kultur och oändliga möjligheter till spännande utflykter. Så låt ditt äventyr i Phuket börja och upplev allt detta fantastiska resmål har att erbjuda!

Översikt

Välkommen till ett exotiskt äventyr i Phuket! Ett resmål känt för sina orörda stränder, kristallklart vatten och en färgsprakande kultur som kommer att charma hela er familj. Vi tar med er på en 14 dagars resa där ni kommer att få uppleva allt från spännande vattensporter till fascinerande utflykter. Följ med oss och ta del av våra bästa tips och råd för att få ut det mesta av er resa.

Höjdpunkter

  • Utflykter till närliggande öar
  • Snorkling
  • Phuket Aquarium
  • Phuket Elephant Sanctuary
  • Splash Jungle Water Park
  • Dino Park Mini Golf
  • Kata Noi Beach

Resplan

Avkopplande dag vid stranden efter resan. Besök Kata Noi Beach och njut av solen, sanden och det klara vattnet.

Utforska det fascinerande marina livet på Phuket Aquarium och låt barnen lära sig om olika fiskar, sköldpaddor och andra havslevande varelser.

En rolig dag med vattenlek och vattenrutschkanor på Splash Jungle Water Park. Låt barnen plaska och leka i de olika poolerna och rutschkanorna.

Besök Patong Beach för att koppla av vid stranden och ta en promenad längs den livliga strandpromenaden. Utforska också de lokala marknaderna och prova thailändsk street food.

En oförglömlig upplevelse att träffa elefanter på Phuket Elephant Sanctuary. Låt barnen mata och interagera med de magnifika elefanterna och lära sig om deras liv.

Spela minigolf i en värld full av dinosaurier på Dino Park Mini Golf. En rolig och unik upplevelse för hela familjen.

Ta en båttur till Phang Nga Bay och beundra de imponerande kalkstensklipporna och grottorna. Ni kan också paddla i kajak och njuta av den fantastiska naturen.

Njut av en avkopplande dag på någon av Phukets vackra stränder. Bygg sandslott, bada i det klara vattnet och koppla av i den tropiska miljön.

Besök Kata Noi Beach för att njuta av en dag vid denna lugna och barnvänliga strand. Låt barnen leka i vattnet och njuta av strandaktiviteter.

Ta en båttur till Phi Phi-öarna och upplev den vackra naturen, snorkla i det kristallklara vattnet och njut av de vita sandstränderna.

Se separat resplan: Phi Phi-öarna

Besök en lokal by eller tempel för att lära er mer om thailändsk kultur och tradition. Ni kan också prova på thailändsk mat och handla på lokala marknader.

Återigen njuta av en avkopplande dag vid Kata Noi Beach och koppla av på den lugna stranden.

Ta en sista dag att njuta av Phukets vackra stränder, bada och slappna av innan avresan.

Avresa från Phuket med många fantastiska minnen och en underbar upplevelse av en 14-dagars resa till Phuket med hela familjen. Det kommer vara ett minne för livet att ha utforskat de vackra stränderna, upplevt thailändsk kultur och haft roliga aktiviteter som vattenparker, minigolf och elefanthägn. Phuket har verkligen något att erbjuda för alla åldrar och intressen, och det kommer vara en resa som ni kommer att minnas med ett leende på läpparna.

Klimat

Phuket är en tropisk ö i Thailand och har generellt sett varmt och fuktigt klimat året runt. Årstiderna i Phuket kan delas in i två huvudsakliga perioder: regnperioden och torrperioden.

Regnperioden i Phuket sträcker sig vanligtvis från maj till oktober, med högre nederbörd under dessa månader. Under regnperioden kan det vara intensiva regnskurar, men det brukar vara korta och sporadiska, med soliga perioder emellan. Temperaturen ligger vanligtvis på omkring 24-32°C under regnperioden, och både luft- och vattentemperaturen är varma.

Torrperioden i Phuket sträcker sig från november till april och är generellt sett den mest populära tiden att besöka ön. Under torrperioden är det soligt och varmt med mindre nederbörd. Temperaturen ligger vanligtvis på omkring 26-34°C, och både luft- och vattentemperaturen är varma och behagliga.

Den populäraste tiden att besöka Phuket är vanligtvis under torrperioden, särskilt mellan november och februari, då det är svalare och med mindre nederbörd. Det är också en populär tid för att dyka och snorkla, då vattnet är klart och lugnt. Under regnperioden kan det fortfarande vara möjligt att njuta av Phukets vackra stränder och utforska dess sevärdheter, men man bör vara medveten om att det kan vara mer regn och högre fuktighet.

Nederbördsmängden i Phuket varierar beroende på månad och år, men generellt sett är de högsta nederbördsmängderna under regnperioden, med september och oktober som de våtaste månaderna. Under torrperioden är nederbördsmängderna betydligt lägre.

Boende

Här nedan ser du fem boenden vi rekommenderar till denna resa. Priserna baserar sig på två gäster som bor i samma rum.

Välj datum som passar dig och klicka på visa priser.

Flygpriser

Här hittar du de bästa priserna för 10-21 dagars resor mellan Stockholm och Phuket.

Klicka på det datum du önskar resa för att ta del av priserna.

FAQs

Vad är den bästa tiden att resa till Phuket med barn?

Den bästa tiden att besöka Phuket är mellan november och april, då vädret är torrt och behagligt för familjeaktiviteter.

Vilka är de bästa barnvänliga stränderna på Phuket?

Några av de bästa barnvänliga stränderna på Phuket är Kata Beach, Karon Beach och Nai Harn Beach som har lugna vågor och mjukt sand.

Finns det några vattenparker eller temaparker som är lämpliga för barn?

Ja, det finns flera vattenparker och temaparker på Phuket som är lämpliga för barn, såsom Splash Jungle Waterpark, Dino Park Mini Golf och Phuket Fantasea Show.

Vilka är några familjevänliga utflykter att göra på Phuket?

Familjer kan njuta av utflykter som att besöka Phuket Aquarium, utforska Phi Phi-öarna på en båttur, och ta en elefant-trekkingtur i djungeln.

Finns det några säkerhetsåtgärder att tänka på under en elefant-trekkingtur med barn på Phuket?

Det är viktigt att välja en ansvarsfull elefantpark med en god säkerhetsrekord och etisk behandling av elefanterna. Det är också viktigt att följa instruktionerna från guider och personal för att säkerställa att barnen är säkra under turen, som att inte mata elefanterna utan tillåtelse och att hålla sig på de angivna stigarna.

Kom också ihåg att barns säkerhet är alltid föräldrarnas ansvar, så se till att alltid ha uppsikt över dina barn och följa de rekommenderade säkerhetsåtgärderna vid alla aktiviteter och utflykter.

Vilka är några populära marknader för souvenirer och shopping på Phuket?

Phuket Weekend Market och Phuket Walking Street är populära marknader där du kan köpa souvenirs, kläder och lokala produkter.

Vilka är de bästa transportalternativen för att ta sig runt på Phuket med barn?

Det bästa transportalternativet för att ta sig runt Phuket med barn är att hyra en privat bil eller använda en pålitlig taxi- eller transporttjänst för bekvämlighet och säkerhet.

Vilka är några rekommenderade familjevänliga restauranger på Phuket?

En del familjevänliga restauranger på Phuket inkluderar Acqua Restaurant, The Boathouse Restaurant och Bampot Kitchen & Bar som erbjuder olika rätter för både barn och vuxna.

Vilka säkerhetsåtgärder bör man tänka på vid badning med barn på Phukets stränder?

Det är viktigt att alltid hålla ett vakande öga på barnen när de badar och att följa badvakternas anvisningar. Var försiktig med starka strömmar och undvik badning i områden där det finns varningsskyltar.