Revolut: Mer valuta för pengarna

Upplysning

Detta inlägg innehåller affiliate-länkar, vilket innebär att vi kan få ersättning om du genomför ett köp via en länk i detta inlägg. Detta påverkar inte priset du betalar, men hjälper oss att fortsätta erbjuda högkvalitativt innehåll. Vårt åtagande är att ständigt tillhandahålla ärliga och objektiva råd. Åsikterna och erfarenheterna som uttrycks i detta inlägg är författarens egna och inte nödvändigtvis Revoluts officiella ståndpunkt.

Revolut – En digital bank

Denna digitala bank erbjuder en mängd finansiella tjänster, såsom betalningslösningar, valutaväxling och internationella överföringar. Med tjänsten kan användare ha flera valutakonton och växla mellan dem till fördelaktiga kurser. Dess app används för att hantera kontot och utföra betalningar.

Den passar resenärer av flera anledningar. För det första erbjuds fördelaktiga växlingskurser vid utlandsresor, och användare kan växla mellan valutor i realtid utan höga avgifter.

För det andra finns funktioner anpassade för resenärer. Det går att använda sitt kort för betalning utomlands utan utländska transaktionsavgifter och ta ut pengar utan extra kostnad (upp till en viss gräns).

Dessutom erbjuds reseförsäkring som täcker användaren vid utlandsresor. Vid sjukdom eller skada kan man använda appen för att rapportera och begära ersättning, vilket ger extra trygghet under resan.

De främsta fördelarna med Revolut

Här är några huvudsakliga fördelar med att använda detta kort när du reser:

  • Inga uttagsavgifter: Kortet låter dig ta ut pengar utomlands utan avgifter, vilket är fördelaktigt i länder med dyra bankomater.

  • Förmånliga växlingskurser: Kortet erbjuder bra kurser vid köp eller uttag utomlands, baserade på interbank-kursen och oftast bättre än hos traditionella banker.

  • Flervalutakonto: Kortet låter dig hålla flera valutor på kontot samtidigt, vilket underlättar vid resor till länder med olika valutor eller för att undvika växlingsavgifter.

  • Säkerhet: Kortet har säkerhetsfunktioner som kryptering och möjlighet att frysa det via appen vid förlust eller stöld.

  • Virtuella kort: Tjänsten erbjuder virtuella kort för online- eller in-app-köp, som fungerar som vanliga betalkort men utan fysiskt kortnummer eller CVV-kod.

  • Gratis försäkringar: Beroende på kontotyp, erbjuds kostnadsfria försäkringar för sjukdom, olyckor, reseförseningar, avbokningar, samt förlust eller skada på bagage.

Intresserad av Revolut?
Registrera dig gratis för att få 3 månaders Premium! (värde 230 kr)


Fyll på med pengar, snabbt och enkelt

Det är smidigt att fylla på ditt konto och pengarna blir vanligtvis tillgängliga snabbt efter insättning.

Fyra olika sätt att fylla på kontot:

  1. Banköverföring: Genom att göra en överföring från din bank. I appen, gå till ”Överföringar” > ”Fyll på konto” för att få kontoinformation inklusive IBAN och BIC/SWIFT-kod, och överför sedan pengar från din bank.

  2. Betalkort: Fyll på med ditt kort. I appen, gå till ”Överföringar” > ”Fyll på konto” > ”Betalkort” och ange kortuppgifterna. De flesta stora kortutfärdarna fungerar.

  3. Apple Pay/Google Pay: Koppla kontot till Apple Pay eller Google Pay och använd dessa tjänster för påfyllning. I appen, gå till ”Överföringar” > ”Fyll på konto” > ”Apple Pay” eller ”Google Pay” och följ instruktionerna.

  4. Löneförskott: Om din arbetsgivare erbjuder löneförskott kan du fylla på kontot så. I appen, gå till ”Överföringar” > ”Fyll på konto” > ”Löneförskott” och följ instruktionerna.

Sammanfattning

Efter att ha använt Revolut i flera år kan vi starkt rekommendera det som en utmärkt finansiell tjänst. Vi har uppskattat de förmånliga växelkurserna och möjligheten att ha flera valutakonton, vilket har underlättat våra internationella resor och affärstransaktioner.

Dessutom har vi haft stor nytta av de kostnadsfria uttagen utomlands och avsaknaden av utländska transaktionsavgifter, vilket har sparat oss både tid och pengar. De virtuella korten har varit en fantastisk resurs för oss vid online- och in-app-köp, vilket har ökat säkerheten och minskat risken för bedrägerier.

Revolut-appen är användarvänlig och ger oss snabb åtkomst till våra konton samt möjlighet att frysa kortet vid förlust eller stöld, vilket ger oss en känsla av trygghet. Slutligen uppskattar vi de kostnadsfria försäkringarna som erbjuds, vilket ger oss ytterligare säkerhet när vi reser eller utför vardagliga transaktioner.

Som en bonus vill vi informera er om att ni nu kan få 3 månader med Revolut Premium genom att följa denna länk. Detta ger er tillgång till ännu fler fördelar och funktioner för att förbättra er finansiella upplevelse.

Sammantaget har Revolut varit en pålitlig och innovativ finansiell partner, och vi rekommenderar det gärna till andra som söker en bekväm och säker digital banktjänst.